In mijn vorige blog heb ik het gehad over het begrip 'CMS'. Aangezien er veel verschillende Content Management Systems zijn, zou ik in een serie artikelen per CMS de voor- en nadelen bespreken. Daarom bespreek ik in dit artikel drie grote voordelen van WordPress.
Themes en Plugins
Een uniek website-ontwerp kost vaak vrij veel geld. Met WordPress als CMS is dat echter niet altijd het geval. Er zijn immers zeer veel voordelige of zelfs gratis WordPress ontwerpen, ook wel themes, te downloaden die u eenvoudig kunt installeren. Wanneer u goed zoekt, zult u zien dat er prachtige WordPress themes zijn ontwikkeld die u met een paar muisklikken kunt gebruiken op uw website.
Standaard is WordPress een CMS met relatief weinig opties. Het voordeel daarvan is dat u niet telkens wordt lastiggevallen met nutteloze functies. Mocht u toch een bepaalde mogelijkheid, zoals een contactformulier of fotoalbum, missen, dan is daarvoor in de meeste gevallen wel een WordPress plugin te vinden. Een dergelijke plugin is ook weer erg makkelijk te installeren en in de meeste gevallen gratis te verkrijgen.
Zoekmachine vriendelijk
Een derde voordeel van WordPress is dat het systeem zoekmachine vriendelijk is. Zo kunt u zoekmachine vriendelijke URL's maken en is het met behulp van bepaalde plugins mogelijk om bijvoorbeeld automatisch een sitemap te creëren of pagina's te optimaliseren met unieke titels en omschrijvingen.
En wat zijn dan de nadelen? In mijn ogen zijn er geen directe nadelen verbonden aan WordPress. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat u geen plugin of theme kunt vinden die op uw wensen aansluit, maar het feit dat er zo enorm veel van beschikbaar zijn, is dan ook al een luxe.
Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over WordPress? Heeft u interesse in een WordPress website? Of kan uw WordPress website wel een 'optimalisatie beurt' gebruiken? Neem dan contact met me op, zodat ik u verder kan helpen.